NISKOCUKROWA
Jest to dieta, która wyrównuje poziom cukru we krwi, reguluje ciśnienie krwi oraz wspomaga przemianę materii. Jej główną zasadą jest to, że należy jeść produkty jak najmniej przetworzone: sezonowe warzywa, orzechy, owoce i chude mięso. Nie trzeba się głodzić, liczyć kalorii, ale trzeba zwracać uwagę na indeks glikemiczny i nie jeść produktów, które w tym indeksie maja wysokie wartości.
W trakcie diety trzeba jeść pięć posiłków dziennie i pić około 2-2,5 litra wody mineralnej (najlepiej niegazowanej).
Dieta dzieli się na trzy fazy.
Pierwsza faza trwa dwa tygodnie i można jeść tylko wyłącznie warzywa z niewielkim dodatkiem chudego mięsa. Zabronione są ziemniaki, nabiał i pieczywo.
W drugiej fazie włączamy owoce (najlepiej te o niskim indeksie glikemicznym), pieczywo razowe, płatki owsiane i gorzką czekoladę. Ta faza trwa aż do osiągnięcia wymarzonej wagi.
Trzecia faza powinna trwać do końca życia; można jeść wszystko, na co ma się ochotę, ale jednak należy zwracać uwagę na to, aby wybierać produkty z niskim indeksem glikemicznym.
Komentarze:
zdjęcia ślubne gdańsk
by Krzysiek Cieplolecznictwo
suknie ślubne ronald joyce
by Bartek Kursy dla wszystkich
garnitury ślubne łódź
by admin Pomadki w plynie